10 anime-uri de urmărit dacă îți place Jujutsu Kaisen

10 anime-uri de urmărit dacă îți place Jujutsu Kaisen

Jujutsu Kaisen (Sorcery Fight) a fost unul dintre cele mai așteptate anime-uri din toamna 2020. Și știm deja că va fi unul dintre cele mai mari hituri! Artă uimitoare, animație splendidă și lupte epice sunt ceea ce vă puteți aștepta în timp ce vizionați.

Jujutsu Kaisen

Urmărește povestea unui elev de liceu care este târât într-o lume palpitantă de șamani și spirite blestemate după ce a consumat un obiect blestemat și și-a câștigat puterea.

Iată primele 10 anime precum Jujutsu Kaisen!

10. Kamisama Kiss

Kamisama Kiss

Genuri: Comedie, Demoni, Supranatural, Romantism, Fantezie, Shoujo
Episoade: 13
Nanami devine un zeu al pământului după ce a fost sărutată pe frunte de un străin pe care îl salvase. Pentru a-și arăta recunoștința că l-a salvat, el spune că îi va lăsa casa lui. Deoarece Nanami este fără adăpost din cauza datoriilor tatălui ei, acceptă cu ezitare.

După ce Nanami ajunge la adresă, ea află că așa-numita casă este, de fapt, un altar — plin de spirite de altar și un destul de familiar, un yokai vulpe pe nume Tomoe.

Își poate îndeplini Nanami sarcinile de zeu?

Rezumat

Fiecare dintre aceste spectacole se concentrează în jurul supranaturalului și se ocupă de blesteme și creaturi supranaturale rele. Viața personajului principal este schimbată drastic din cauza asta și devine totul, în afară de obișnuit.

9. Kyokou Suiri

Kyokou Suiri

Genuri: Mister, Comedie, Demoni, Supranatural, Romantic, Shounen
Episoade: 12

Asemănări

Povestea se învârte în jurul lui Kotoko Iwanage, o tânără care ar putea părea normală, dar care nu ar putea fi mai departe de adevăr. La vârsta de 11 ani, ea a devenit un mediator între spirit și lumea umană. Ori de câte ori youkai au unele probleme pe care doresc să le rezolve, îl contactează pe Kotoko.

Pe de altă parte, Kurou Sakuragawa este un student universitar de 22 de ani care tocmai s-a despărțit de iubita lui. Kotoko o face imediat să se miște când vede șansa de a deveni mai aproape de Kurou și speră să se căsătorească cu el într-o zi.

Ea realizează rapid că Kurou are multe cunoștințe și poate fi de mare ajutor atunci când vine vorba de rezolvarea diferitelor probleme prezentate de supranatural, astfel încât aceștia să devină parteneri, dar încă speră că o poate face pe Kurou să-și răspundă sentimentele în acest proces.

Rezumat

Ambii protagoniști ai acestor serii au de-a face cu supranaturalul (spirite rele/blestemate care bântuie oamenii) și sunt neînfricați și adunați de cele mai multe ori.

8. Black Clover

10 anime-uri de urmărit dacă îți place Jujutsu Kaisen

Genuri: Acțiune, Comedie, Magie, Fantezie, Shounen
Episoade: 170

Asemănări

Black Clover și Jujutsu Kaisen sunt ambele clasificate drept shounen de luptă și prezintă un protagonist care are în el un demon/spirit blestemat. Deși asta reprezintă o mulțime de pericol și bătăi de cap, ei își pot folosi puterile în anumite condiții și sunt extraordinari când vine vorba de abilitățile lor unice de luptă.

Prin urmare, vă puteți aștepta la o mulțime de lupte epice!

Rezumat

Asta este un tânăr orfan care a trăit într-un orfelinat încă de la naștere împreună cu colegul său orfan, Yuno. Cei doi se consideră rivali, dar țin profund unul pentru celălalt și visează să devină „Regele Vrăjitor”, titlul acordat celui mai puternic mag al Regatului.

În ciuda faptului că a fost crescut împreună, Yuno deține o putere magică uimitoare de la o vârstă fragedă, în timp ce Asta nu este capabil să-și folosească Mana sub forma puterii magice. Faptul că Yuno are un astfel de talent și Asta este, practic, considerat „inutil” în cuvântul magic, probabil ar face pe cineva să renunțe – dar nu și Asta – nu cedează niciodată și urmează un antrenament fizic dur în fiecare zi.

Motivați de dorința lor reciprocă de a deveni următorul Rege Vrăjitor, ei pornesc într-o călătorie pentru a deveni Cavaleri Magici.

7. Yuu Yuu Hakusho

10 anime-uri de urmărit dacă îți place Jujutsu Kaisen

Genuri: Acțiune, Comedie, Demoni, Supranatural, Arte marțiale, Shounen
Episoade: 112

Asemănări

Atmosfera generală și estetica acestor serii sunt similare. Ambele se învârt în jurul protagonistului care luptă cu creaturi supranaturale malefice.

Rezumat

După ce Yusuke Urameshi moare într-un accident de mașină, el revine la viață cu o condiție: să devină detectiv spirit. În calitate de detectiv spirit, sarcina lui este să rezolve conflictele dintre oameni și yokai.

6. Kimetsu no Yaiba

10 anime-uri de urmărit dacă îți place Jujutsu Kaisen

Genuri: Acțiune, Istoric, Demoni, Supranatural, Shounen
Episoade: 26

Asemănări

Kimetsu no Yaiba și Jujutsu Kaisen sunt ambele shounen de acțiune fantezie întunecată.

Viața protagonistului principal este răsturnată și el este forțat să facă față supranaturalului de dragul de a-și atinge scopul și de a-și păstra viața.

Rezumat

Povestea se învârte în jurul lui Tanjirou, un băiat al cărui suflet a fost marcat de o tragedie - toți membrii familiei sale, cu excepția surorii sale mai mici, Nezuko, au fost măcelăriți de un demon și ea s-a transformat într-unul.

Tanjirou jură să-și răzbune familia și pornește într-o călătorie pentru a găsi o modalitate de a-l transforma pe Nezuko înapoi într-un om.

5. Naruto

10 anime-uri de urmărit dacă îți place Jujutsu Kaisen

Genuri: Acțiune, Aventură, Comedie, Super Putere, Arte Marțiale, Shounen
Episoade: 220

Asemănări

Sincer, împărtășesc o mulțime de asemănări, așa că haideți să le descompunem.

Principalii protagoniști sunt extrem de copleșiți datorită faptului că sunt gazde permanente demoni/spirit blestemat. Amândoi au o voință extraordinar de puternică și asta îi ajută să nu fie depășiți complet de demonul/spiritul blestemat din interiorul lor și își pot folosi puterile.

Ambii gravitează în jurul unui trio de ninja/șamani care frecventează aceeași școală. Unul dintre obiective este de a proteja oamenii obișnuiți vii de rău.

Ninja = Vrăjitori (Șamani)

Demoni = Spirite blestemate

Rezumat

Animeul este plasat în lumea ninja și urmărește povestea lui Uzumaki Naruto, un tânăr ninja aspirant care este hotărât să devină un Hokage (practic un lider) al satului său pentru a fi recunoscut și acceptat de alții.

4. Kiseijuu: Sei no Kakuritsu

10 anime-uri de urmărit dacă îți place Jujutsu Kaisen

Genuri: Body horror, psihologic, dramă, acțiune, Seinen
Episoade: 24

Asemănări

Cea mai mare asemănare este că protagoniștii principali sunt gazdele unei ființe simțitoare. În loc să-l lase să depășească complet, ei înving șansele și învață să controleze cumva creatura din interiorul lor.

Ambele emisiuni includ o mulțime de lupte care sunt destul de îngrozitoare. Cu siguranță nu este anime-ul tău de acțiune obișnuit.

Rezumat

Ți-e frică de bug-uri, inclusiv de viermi? Apoi imaginați-vă ce s-ar întâmpla dacă un mic vierme asemănător extratereștrilor s-ar pătrunde în pielea voastră în timp ce încerca să vă preia creierul. Nu prea plăcut, nu?

Din fericire pentru liceanul de 17 ani Shinichi, creatura asemănătoare viermilor care a încercat să-i preia creierul a eșuat și i-a mâncat doar mâna dreaptă.

3. Hunter x Hunter

10 anime-uri de urmărit dacă îți place Jujutsu Kaisen

Genuri: Acțiune, Aventură, Fantezie, Shounen, Super Putere
Episoade: 148

Asemănări

HxH și Jujutsu Kaisen sunt ambele anime fantezie de luptă întunecată cu elemente de groază. Ambele emisiuni au o distribuție grozavă și memorabilă de personaje.

Există un sistem de putere similar ~ energie blestemată în Jujutsu Kaisen și nen în cazul Hunter x Hunter.

Rezumat

HxH spune povestea lui Gon și a prietenilor săi, în special a celui mai bun prieten al său, Killua, care fusese un asasin din copilărie înainte de a susține examenul de vânător.

Atât Killua, cât și Gon devin în cele din urmă vânători autorizați. A fi licențiat ca vânător oficial oferă mai multe beneficii dezirabile titularului licenței, de la utilizarea gratuită a facilităților publice până la reducerea responsabilității legale pentru crimă.

Cei doi încep să se antreneze pentru a deveni mai puternici și pornesc să atingă obiectivul lui Gon de a-și găsi tatăl.

2. Tokyo Ghoul

10 anime-uri de urmărit dacă îți place Jujutsu Kaisen

Genuri: Acțiune, Mister, Horror, Psihologic, Supranatural, Dramă, Seinen
Episoade: 12

Asemănări

Ambele sunt anime de fantezie întunecată în care protagonistul care era un om normal devine „un monstru”. Deși există câteva avantaje la această transformare, el trebuie să se adapteze la noua situație dacă dorește să supraviețuiască și să protejeze ceea ce îi este drag.

Rezumat

Povestea este plasată într-o realitate alternativă, în care oamenii trăiesc alături de ghouls, creaturi care mănâncă carne care arată la fel ca oamenii normali.

Ken Kaneki este un student care aproape că moare după ce a fost atacat de întâlnirea lui care s-a dezvăluit ca o ghoul. Kaneki este dus la spital și este supus unei intervenții chirurgicale în timp ce este inconștient, doar pentru a afla că a devenit o jumătate de ghoul din cauza unui transplant de organe de la ghoul care l-a atacat anterior.

Kaneki trebuie să se confrunte cu o realitate nouă, dură și să se adapteze - asta dacă vrea să supraviețuiască.

1. Bleach

10 anime-uri de urmărit dacă îți place Jujutsu Kaisen

Genuri: Acțiune, Aventură, Comedie, Super Putere, Supranatural, Shounen
Episoade: 366

Asemănări

Ambele anime se ocupă de spiritele supranaturale și corupte/blestemate care dăunează oamenilor obișnuiți. Așteptați-vă la tone de scene de luptă minunate.

Protagonistul principal din ambele anime este un licean cu o atitudine cumva lipsită de griji. Asta până când dobândește o putere care îi permite să lupte și să distrugă aceste spirite. Deoarece îi pasă de oameni și vrea să-i protejeze, el decide să urmeze această cale indiferent de situație.

Rezumat

Ichigo Kurosaki este un licean care locuiește în orașul Karakura. El a putut să vadă fantome și goluri încă de când era copil. Într-o zi, el întâlnește un Soul Reaper și, după o întorsătură neașteptată a evenimentelor, devine el însuși un Soul Reaper.

Cu puterea recent descoperită a Soul Reaper, el poate proteja orașul de goluri.

Comments
Login
Dont have account? Sign Up
Register

Already have an account? Login