One Piece Film Red Movie: Explicare Sfarsitului

One Piece Film Red Movie: Explicare Sfarsitului

O posibilă prezentare a canonului major.

Filmul One Piece Film Red Movie este lansat acum în cinematografele din Romania și din alte țări, ceea ce înseamnă că în sfârșit vom putea vedea mai mulți dintre Pirații Red Hair în acțiune și să aflăm puțin mai multe despre trecutul lui Shank. Să dezvăluim finalul și cum se potrivește în seria anime de lungă durată.

Atenție: spoilere complete pentru One Piece Film: Red!

One Piece Film Red Movie: Explicare Sfarsitului

One Piece Film Red

În primul rând, este canonul filmului? Nu este, potrivit unui interviu cu producătorul Shinji Shimuzu. „Sunt povești separate”, spune el, ceea ce are sens deoarece niciunul dintre celelalte filme One Piece nu este pe deplin canonic. În schimb, filmele pot avea mici referințe canonice, cum ar fi Shiki Leul de Aur din filmul Strong World.

În Film: cazul lui Red, aflăm puțin mai multe despre trecutul lui Shank. De exemplu, spre sfârșitul bătăliei finale, lui Shanks îi amintește de momentul în care l-a întâlnit pentru prima dată pe Uta. Spre surprinderea Piraților Păr Roșu, ea a fost ascunsă alături de comoara pe care o luaseră. În acel moment, Shanks își amintește că se uită la un tânăr Gol. D Roger și Rayleigh și el mormăie pentru sine: „Poate că asta s-a întâmplat dintr-un motiv”. Știam că Shanks era un tânăr coleg de echipaj cu Pirații Roger în vremuri, dar acest lucru pare să confirme că a fost cu Pirații Roger încă de când era copil.

De ce este importantă o notă atât de mică? Potrivit unui interviu cu producătorul Shinji Shimuzu, Eiichiro Oda însuși a participat cel mai mult la acest film decât orice alt film One Piece ca „producător executiv, designer de caractere și recenzor de scenarii”. Pentru ca un personaj atât de important și misterios ca Shanks să fie evidențiat, nu este surprinzător să vedem un nivel suplimentar de grijă cu filmul.

Fețe noi și vechi

Aceasta este cea mai mare acțiune pe care am văzut-o vreodată de la Pirații Păr Roșu! Îl vedem pe familiarul Yasopp folosindu-și Observation Haki pentru a se conecta cu fiul său, Usopp. Câțiva sunt cu adevărat pricepuți cu armele, dar vedem și un personal electrificat și un coleg de echipaj care pare să aibă capacitatea de a arunca proiectile din gură. Pe măsură ce bătălia majoră se termină, Marina amenință că o va lua din nou pe Uta, iar Shanks își eliberează Haki-ul cuceritorului, care are puterea de a învinge chiar și niște viceamirali. După cum era de așteptat, de la unul dintre cei Patru Împărați!

One Piece Film Red Movie: Explicare SfarsituluiO vom mai vedea vreodată pe Uta? Mai mult ca sigur că nu. După cum s-a menționat în film, Uta folosea ciuperci pentru a rămâne trează suficient de mult pentru a-i duce pe oameni în lumea ei de vis, unde în cele din urmă pot rămâne fericiți pentru totdeauna când ea moare din cauza efectelor secundare. Ea a negat medicamentul de la doctorul piraților cu părul roșu, Hongo, astfel încât să poată cânta pe toată lumea din lumea ei de vis. După cum am aflat în film, oricine este afectat de cântatul ei se trezește din nou după ce se culcă. Privind cu atenție ultima fotografie a echipajului Piraților Păr Roșu, toți înconjoară ceea ce pare a fi un sicriu cu steagul lor Jolly Roger drapat deasupra. Este destul de clar că Uta a murit.

Există o scenă după credite?

În cele din urmă, nu există o scenă majoră după credite în filmul One Piece Film Red. Există un pic de Luffy care își spune expresia obișnuită deasupra figurinei Thousand Sunny, când își amintește de Uta. În rest, cea mai interesantă informație de la sfârșitul filmului sunt creditele lungi, pe măsură ce vedem viziuni ale personajelor pe care Pălăriile de Paie le-au întâlnit de-a lungul călătoriei lor, în timp ce se bucură de ceea ce presupunem că este muzica lui Uta. Au inclus chiar și personaje mici precum Rika, fata care i-a dat de mâncare lui Zoro când a debutat în serial și Gaimon, piratul prins într-un cufăr care pare să fi găsit și dragostea.

Comments
Login
Dont have account? Sign Up
Register

Already have an account? Login