Recenzie Nanatsu no Taizai / The Seven Deadly Sins

Recenzie Nanatsu no Taizai / The Seven Deadly Sins

Introducere

Nanatsu no Taizai / The Seven Deadly Sins (Cele Șapte Păcate Capitale) constituie un titlu încărcat de forță și amintiri din Full Metal Alchemist, dar de această dată, serialul abordează o nouă ipostază în care fiecare păcat e un personaj pozitiv! În cazul de față avem un serial comic și foarte colorat, cu atmosferă medievală și actiune bazată atât pe arme convenționale cât și magie. Cu această ocazie voi introduce și una din noutățile introduse de trecerea anilor.

Să continuăm cu povestea!

Poveste

Regatul Leones este un loc al păcii, fiind protejat de Cavalerii Sfinți, un ordin de oameni ce excelează în magie și putere menită să apere restul locuitorilor de demoni și războaie. Șapte cavaleri sfidează legile și ordinii impuse, fiind vânați și cunoscuți în tot ținutul sub numele de Cele Șapte Păcate, vestiți pentru puterea lor nemăsurată cu care pot distruge orașe întregi. Când ordinul Sfânt îl capturează pe rege, prințesa Elizabeth reușește să scape și încearcă să-i caute pe singurii care puteau să o ajute împotriva lor.

Personaje

Melodias

Recenzie Nanatsu no Taizai / The Seven Deadly Sins

E primul dintre cele Șapte Păcate pe care îl găsește Elizabeth și care promite că o va ajuta, pornind împreună în aventura de a-i găsi pe restul și a afla ce s-a întâmplat
în urmă cu 10 ani când au fost scoși înafara legii iar Melodias a devenit cunoscut sub numele de Furia Dragonului. Deși e cel mai puternic dintre toți și căpitanul lor, Melodias arată foarte tânăr și mic de înălțime, încât toată lumea îl confundă cu un copil. E într-adevăr o fire veselă și senină, până în [E expert] momentele speciale când se simte provocat și devine foarte diferit. Este o enigmă modul în care și-a câștigat faima, chiar și pentru restul membrilor trupei sale, dar se zvonește că este nemuritor.

Elizabeth

Recenzie Nanatsu no Taizai / The Seven Deadly Sins
Este o prințesă care încearcă să își ajute regatul și pe tatăl său, dar foarte inocentă și fragilă. Începe căutarea celor mai mari criminali din istoria [De fapt are un gust oribil] regatului fără a ști ce gen de oameni va găsi, dar este și foarte norocoasă și dă dovadă de tărie de caracter, în ciuda faptului că e singura din grup ce nu poate lupta în niciun fel.
E un personaj foarte drăguț care atrage de partea ei pe restul, inclusiv oamenii simpli din ținuturile vizitate, iar suprizele se vor ține lanț: își face [Uniforma oficială a Barului Pălăria Mistrețului] apariția într-o armură gigantică și ruginită, e o recompensă pentru găsirea ei, vie sau moartă și plânge tot timpul, de bucurie, de necaz, de surpriză, de foame... Ați înteles ideea.

Hawk

Recenzie Nanatsu no Taizai / The Seven Deadly Sins
E un porcușor vorbitor și se explică foarte puține în legătură cu modul în care s-a întâlnit cu Melodias, de ce mama lui Hawk e verde și înaltă de 10m sau alte asemenea detalii.
În serial, Hawk joacă rolul conștiinței lui Melodias și al moralei: are grijă ca Elizabeth să fie protejată de mâinile agere ale lui Melodias, aleargă cu o viteză supraporcească
[Un exemplu de porc zburător] și în general se abuzează de acest personaj pentru a realiza o parte din umor. Toată lumea pare să fie încântată de posibilitatea unui grătar la proțap... atât timp cât gătește altcineva înafară de Melodias.

Grafică

Mi-a plăcut din start stilul de desenare pentru că e plin de pete de culoare și foarte luminos, cea mai mare parte din atmosfera vioaie fiind transmisă vizual.
Veți observa păduri verzi nesfârșite, cer de un azur superb, nori diafani și foarte puține scene ce se defășoară noaptea sau în locuri închise (pe moment, pentru că nu am văzut tot serialul).
S-a pus un accent deosebit pe distrugerile din mediul înconjurător: se prăbușesc case, munți, sar copaci în aer, găuri gigantice iar asta e folosită des pentru a sublinia calitățile
legendare ale eroilor noștri. Un exemplu ar fi prăbușirea unei cetăți cărămidă cu cărămidă pentru că doi din ei au obiceiul să-și măsoare forța într-un mod inedit de fiecare dată când se întâlnesc.

Tatuajele personalizate sunt una din ideile de bază a serialului (deși nu se explică modul în care au fost obținute) și veți observa că sunt folosite destul de des.
Altceva interesant sunt hainele și armurile eroilor care sunt minuțios desenate și distruse în timpul luptelor.
[Puterea era peste 9000] Contururile personajele nu sunt desenate întotdeauna strict; în funcție de situație devin mai mici, mari și elastice pentru mai mult umor.
Am fost plăcut surprins și de atenția deosebită cu care sunt desenați ochii lor, uneori cu reflexii sau celebrele steluțe.

Ultimul aspect - la magie veți întâlni forme noi, cum ar fi ”sulița fulgerătoare” sau niște abilități foarte interesante din partea unor personaje secundare.

Sunet

Directorul de sunet este renumitul Kazuhiro Wakabayashi ce și-a pus amprenta pe filme Ghibli dar și în alte seriale foarte apreciate precum Soul Eater și Ghost in the Shell.
Coloana sonoră e un element forte aici pentru că muzica medievală se potrivește perfect atmosferei pline de umor ce urmărește personajele noastre peste tot. Veți auzi trompete,
fluiere, mandoline și ceva foarte similar muzicii Blackmore's Knight care e sincronizată destul de bine cu ritmul luptelor.
[Sunt și stele căzătoare, nu numai porci] De obicei urmăresc și OP / ED - acest serial a fost o excepție pentru că nu prea m-a inspirat Man With a Mission sau Flow x GranRodeo în prima jumătate a seriei (recunosc că dădeam
click-uri foarte repede pentru a căuta începutul sau scenele speciale de la sfârșit :P).

Impresii

E un serial care din primul episod mi-a plăcut iar asta se vede în nota subiectivă acordată chiar dacă au fost televizate doar jumătate din numărul anunțat de episoade în momentul scrierii articolului. Personajele sunt pline de umor, au intrigi și povești secrete, iar acest serial e clar făcut pentru un public larg, prin atmosfera sa voioasă. Veți observa din start că personajele negative sunt portretizate ca anti-eroi și majoritatea luptelor se termină în hohote de râs, spre stupoarea lor.
Am prezentat intenționat doar trei personaje ce apar chiar din primul episod, pentru a nu avea foarte multe spoilere.
Vă sfătuiesc să urmăriți secundele din serial după sfărșitul ED-ului deoarece uneori conțin scene comice în plus, ce nu sunt reluate în episodul următor :).
Aștept cu mult suspans să văd sfârșitul acestui serial și dacă vor reuși să mențină povestea în aceeași lumină plăcută de până acum, deci vă urez vizionare plăcută!

Notă: 9.0
Recomandare: Un serial care vă va fura un zâmbet

Seria o poti viziona pe site:  Nanatsu no Taizai / The Seven Deadly Sins

Comments
Login
Dont have account? Sign Up
Register

Already have an account? Login